Nasze Produkty
Nasze kawy
Bogaty smak i aromat. Różne poziomy kwasowości. Sprowdź naszą ofertę i wybierz kawę idealnie dopasowaną dla Siebie.
Oferowana przez nas kawa to kawa ziarnista. Chcesz zamówić kawę mieloną?
Napisz o tym w uwagach podczas składania zamówienia. A my zmielimy ją dla Ciebie.
Kawy jednorodne
Znajdziesz tu świeżo wypalane ziarna 100% Arabica z różnych zakątków świata.
Brasil Santos
Brasil Santos
Rodzaj ziaren: 100% arabica
Kawa jednorodna
Wysokość upraw: 750 - 1350 m n.p.m.
Profil smaku: czekolada, orzechy
Niska kwasowość.
Obróbka ziaren: sucha
Poziom wypalenia: średni
Jest to zdecydowanie nasz bestseller sprzedażowy. Kawa ta jest najczęściej wybierana przez naszych klientów ze względu na bogaty smak o niskiej kwasowości z wyczuwalnymi nutami smakowymi orzecha laskowego oraz czekolady. Dobrze komponuje się z mlekiem.
Brasil Yellow Burbon
Brasil Yellow Burbon
Rodzaj ziaren:
100% arabica
Kawa jednorodna
Wysokość upraw:
1050 - 1150 m n.p.m.
Profil smaku:
kakao, czekolada, nuty orzechowe
Niska kwasowość.
Obróbka ziaren:
sucha
Poziom wypalenia:
średni
Peru Tunki
Meksyk SHB
Peru Tunki
Rodzaj ziaren: 100% arabica
Kawa jednorodna
Wysokość upraw: 1600 - 2000 m n.p.m.
Profil smaku: kakao, orzechy
Niska kwasowość.
Obróbka ziaren: washed
Poziom wypalenia: średni
Nazwa kawy wywodzi się od lokalnie występującego gatunku ptactwa, występującego w peruwiańskich Andach. Kawa wysoko oceniana za swoje walory smakowe. Cenimy ją za delikatne owocowe nuty, delikatną kwasowość. Jednym słowem - polecamy!
Meksyk SHB EP
Rodzaj ziaren:
100% arabica
Kawa jednorodna
Wysokość upraw:
1100 - 1600 m n.p.m.
Profil smaku:
słodki, orzechowy, lekko czekoladowy
Niska kwasowość.
Obróbka ziaren:
mokra
Poziom wypalenia:
średni
Honduras SHG
Honduras SHG
Rodzaj ziaren:
100% arabica
Kawa jednorodna
Wysokość upraw:
1100 - 1650 m n.p.m.
Profil smaku:
orzechowy, słodki
Średnia kwasowość 2/5.
Obróbka ziaren:
washed
Poziom wypalenia:
średni
Kawa pochodząca z Ameryki Środkowej. Średnia/niska
kwasowość. Oznaczenie SHG (Strictly High Grown) wskazuje, że kawa uprawiana
była wysoko w terenach trudno dostępnych. Ceniona za swój niepowtarzalny aromat
z wyczuwalnymi nutami orzechów oraz owoców cytrusowych.
Columbia Excelso
Columbia Excelso
Rodzaj ziaren:
100% arabica
Kawa jednorodna
Wysokość upraw:
1200 - 2000 m n.p.m.
Profil smaku:
owoce, czekolada, orzechy
Średnia kwasowość 3/5.
Obróbka ziaren:
mokra
Poziom wypalenia:
średni
Kawa kolumbijska ceniona za wyjątkową jakość ziaren.
Kawa ta nazwę „Excelso” zawdzięcza od łacińskiego „excelsior”, czyli
„wspaniały”, które to słowo najlepiej opisuje tę wyjątkową kawę. Jej
orzechowo-czekoladowy smak i aromatyczny zapach sprawiają, że każda filiżanka
kawy przenosi pijącego w wyjątkowy świat smakowych doznań.
Ethiopia Sidamo
Ethiopia Sidamo
Rodzaj ziaren:
100% arabica
Kawa jednorodna
Wysokość upraw:
1600 - 1900 m n.p.m.
Profil smaku:
owocowy, słodki
Średnia kwasowość 3/5.
Obróbka ziaren:
washed
Poziom wypalenia:
średni
Nasza druga propozycja kawy z Afryki. Ethiopia Sidamo niesie
głęboki smak, nuty gorzkiej czekolady, akcenty kwiatowe oraz owocowe, cytrusowe
– charakterystyczne dla kaw afrykańskich.
Kenia AB
Kenia AB
Rodzaj ziaren:
100% arabica
Kawa jednorodna
Wysokość upraw:
1200 - 2400 m n.p.m.
Profil smaku:
owocowa kwasowość
Wysoka kwasowość 5/5.
Obróbka ziaren:
washed
Poziom wypalenia:
średni
Kawa o bogatym, pełnym smaku, pełnym aromacie z nutami
owocowymi, cytrusowymi. Kenia to jeden z najbardziej znanych krajów, jeśli
chodzi o kawę z Afryki. Znajdziemy tu wysoką owocową kwasowość, która rozgrzeje
wielu miłośników kawy.
India Plantation AA
India Plantation AA
Rodzaj ziaren: 100% arabica
Kawa jednorodna
Wysokość upraw: 700 - 2000 m n.p.m.
Profil smaku: orzechowy, słodki
Niska kwasowość.
Obróbka ziaren: washed
Poziom wypalenia: średni
Kawa z Azji o pełnym i mocnym profilu smakowym z lekkimi nutami czekolady. Średnia kwasowość. Oznaczenie AA wskazuje na dużą wielkość ziaren. Co jeszcze opisuje kawę India Plantation AA? Dość niski poziom kofeiny.
Kawa bezkofeinowa
Kawa bezkofeinowa
Columbia Supremo Decaf
Rodzaj ziaren:
100% arabica
Kawa jednorodna
Wysokość upraw:
1200 - 2000 m n.p.m.
Profil smaku:
czekolada, orzech, wanilia, brązowy cukier
Średnia kwasowość 2/5.
Obróbka ziaren:
mokra
Poziom wypalenia:
średni
Poziom wypalenia
Oferowane przez nas kawy wypalamy na średnim poziomie. Pozwala to zachować nuty smakowe charakterystyczne dla regionu pochodzenia, a jednocześnie daje możliwość parzenia różnymi metodami. Jeśli chcesz spróbować kaw jasno lub ciemno palonych napisz do nas. Wszystkie dostępne ziarna możemy wypalić dla Ciebie zgodnie z Twoimi preferencjami. Kupisz u nas również żiarna zielone.
Mieszanki kaw
Arabica i Robusta połączone ze sobą w różnych proporcjach.
Mieszanka kaw
Arabica & Robusta
Mieszanka kaw w proporcji 80% Arabica i 20% Robusta
Kawy personalizowane
Realizujemy zamówienia kawy z personalizowaną etykietą dla firm. Kawa z Toim logo będzie oryginalnym prezentem dla Twoich klientów lub pracowników.
Dziękujemy za zaufanie
Wszystkim naszym klientom codziennie odwiedającym Kawiarnię Kolorowe Jarmarki w Gorlicach dziękujemy za obecność i zaufanie. Jesteśmy tu dla Was i bez Was nie byłoby naszej małej lokalnej marki!
Cieszymy się, że możemy przedstawić Ci ofertę naszych świeżo wypalanych ziaren.
"Nie możesz kupić szczęścia, ale możesz kupić kawę"